Kvalitet & miljö måleri

Organisationer som gör miljöbedömningar av färg
Flertalet av Alcros produkter har blivit godkända, rekommenderade eller accepterade i nedanstående bedömningssystem.

Svanen är det officiella nordiska miljömärket som sköts av ett icke vinstdrivande bolag på uppdrag av regering och riksdag. Svanen kontrollerar att produkterna uppfyller högt ställda krav genom tester från oberoende laboratorier, intyg och kontrollbesök.
svanen

 

Läs mer om Svanen

EU-blomman är EU:s miljömärkningskrav för inomhusfärger. Flera av Alcros färger har fått EU-blomman. Det betyder att de har visat goda resultat vid inomhusbruk samt att vi har en begränsad användning av farliga ämnen och produkterna innehåller låga halter av lösningsmedel (flertalet av våra färger innehåller inga lösningsmedel överhuvudtaget).

flowerlogo

 

Läs mer om EU-blomman

Astma-och Allergiförbundet har valt att ge flera av våra färger sin rekommendation. Det innebär att färgens innehåll är granskat och har godkänts av allergiexperter och att missionen från den målade ytan är så låg att den inte är mätbar efter 4 veckor

astma-och-allergiforbundet

 

 

Läs mer om Astma- och Allergiförbundet

BASTA är byggbranschens verktyg för att påskynda utfasningen av farliga ämnen från byggprodukter. Systemet bygger på den Europeiska kemikalielagstiftningen REACH med fokus på utfasning av de allra farligaste ämnena och tillämpas av de stora byggföretagen JM, NCC, PEAB och SKANSKA. Alcro lägger kontinuerligt upp de produkter som uppfyller kraven på www.bastaonline.se

Basta

 

 

Läs mer om BASTA

Pressmeddelande 2015-12-15

ByggConstruct och PA-Bygg bildar ny stor byggaktör i Uppland.

BC och PA
Två företag, en tanke. ByggConstruct och PA-Bygg går ihop. Fr v Pär Karlsson, vd för ByggConstruct, Niclas Löfqvist, vvd ByggConstruct och Stefan Andersson, vd för PA-Bygg.

Uppsala växer. För att möta framtiden och kunna vara mer delaktiga i Uppsalas utveckling, har ByggConstruct AB och Per Andersson & Son Byggnads AB (PA-Bygg) beslutat sig för ett samgående. Med den nya organisationen får vi de resurser som krävs för att arbeta långsiktigt och genomföra nya intressanta byggprojekt.

PA-Bygg blir ett dotterbolag till ByggConstruct. Successivt kommer PA-Byggs verksamhet att flyttas över och bedrivas inom ByggConstruct. Genom samgåendet får ByggConstruct drygt 120 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kr/år.

Läs mer >>